.

Navigation Menu

Berfend BER : İşletme Yönetiminde Milli Duygu



Bir işletmenin geleneksel değerlerimizle, milli ruhla devletine karşı sorumluluğu ve bağlılığı olmazsa ürettiği mal ve hizmet faaliyetinin iktisadi başarısı da olamaz. 
" " İşletmelerde duyguların önemi ve örgüt içindeki işlevleri, duyguları algılama ve doğru betimleme, duygusal zeka, duygusal emek, duygusal iklim, duygusal kimlik ve duygu yönetimi gibi kavramlar ele alınarak çalışma yaşamıyla ilişkilendirilmektedir. Bu kavramlardan yola çıkılarak örgüt ortamında duyguların yönetimine yönelik yönetim ve yöneticiler, çalışanların değişen koşullara ve örgüt yapılarına uyum sağlayabilmelerini, değişimi izleyebilmeleri, bulunduğu ortamdan memnuniyet duyabilmeleri, işine karşı duygusal aidiyet hissedebilmeleri ve iş ortamında duygusal doyum sağlayabilmeleri, duyguların davranışları nasıl etkilediği, duyguların ifade ediliş biçimleri ve duyguların nasıl yönlendirilebileceği konularında daha donanımlı olmalarını zorunlu kılmaktadır."
Bir işletmenin geleneksel değerlerimizle, milli ruhla devletine karşı sorumluluğu ve bağlılığı olmazsa ürettiği mal ve hizmet faaliyetinin iktisadi başarısı da olamaz.

Bugünkü iş üretim ve yönetim anlayışları ile dengeli bir şekilde bağdaştırılacak geleneksel değerlerimiz; AHLAK,  İLİM ve AŞKLA DİSİPLİN, GRUP RUHU, ÖRGÜTLENME, OTORİTEYE BAĞLILIK, DİN, MİLLİ RUHTUR. Bunların beraberinde iş, çalışma, meslek etiklerinin temelinde devlete bağlılık ise devletin koyduğu kalite standart ile kanun ve politikalarına, işletmenin tam ve eksiksiz olarak uymasıdır. 

Tüm bu bağlılık değerlerin uygulanması ile işletmenin başarısında iş görenin başarısı; 
" ferdin devletine karşı milli duygusunun bir gereğiyle sağlanmış olur ki iş görenin kariyer hedefi yolunda yalnızlaştırılmadan, iç doyumu korunmuş, iş tatmini ile hem kurumuna sadık hem de verimliliğini devamlı arttıran, başarıdan başarıya koşan vatan evlatlarımızın olacağının da asli bir gerçeğidir. " 

Bir işletmenin dürüst olmayan tutum ve davranış faaliyetlerinden tamamen uzak, hukuka olan saygınlığının itibarında, inançla bütünleşmiş temel ahlak değerler ve İlkeleri ile planlanmış etik stratejik yönetimi;

Yaşama kabiliyetimizi arttıracak duygusal kimliğimizde yaşama sevgimiz için çok önemlidir.
Milli ruhumuz için çok önemlidir.
Düşmanlarımız için çok önemlidir.
Ülke geleceğimiz için çok önemlidir.
Yoksa!.. Dökülen şehit kanlarının kin ve nefreti, üzerimizde olacaktır 



Berfend BER


TURİZM & TOURISM Twitter https://lnkd.in/dxZDURK 

T&T FACEBOOK Fun Page https://lnkd.in/dimU_a3




















Follow @berfendber