.

Navigation Menu

Berfend BER : Dünya Zemini Kaygan; Evrilmiş Dostluk

" Dostluk, zevklerin ve düşüncelerin uyuşmasıdır. Dostluk kişisel çıkar karşısında kurulan bir ilişki değildir. Hiç beklenmedik bir anında kalbine doğan sıcacık bir duygudur dostluk. Sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek olan arkadaşlıktır. Dostluklarda zamanın önemi olmamalı, başın ne zaman sıkışırsa sıkışsın, koşabilmeli, kapısını çaldığında gözlerindeki o bakışı anlayabilmeli. İhtiyaç duyduğunda omuzlarına yaslanabilmeli, kardeş olabilmeyi yazmalı düşüncelerine insan." ( Herkes söylüyor – Web alıntı )
Maalesef...

" Dünya zemini kaygan " Herkes doğru veya yanlış amaca uluşmak için uzun, kısa, ince, kalın bir yol tutturmuş. Bazıları da zemini, kasıtlı kayganlaştırarak. Böylesi bir kaygan zeminde kaim kalmak için insan olmak adına, iletişim ve dayanışmanın doğruluğunda çoğunluğumuz çaba sarf etmiyor muyuz? Bu çabaların karşılığında, artık kim dost, kim düşman, hiç belli değil. Telide yok ki ‘’sahte mi? ’’ diye, bakasın. Kavun değil ki koklayasın. Burnunun dibindeki bile dahi hissettirmeden, bir anda zalimce ümüğüne çöküyor..


En kötü yanı, bellide etmiyorlar be!.. Kardeşim… Herşey final sahnesinde çıkmıyor mu? Hele, öncesinde, ‘’ son sürat gittiğim bu yolda herşey mubahtır ’’ deyip te mahrem ortamına bile sinsice girilmemiş mi? 


Aşırı bencil, kibirli , narsist, sadist, makyavelist, pisikopat, tümden bu kötü karekterli insanların tanıdıkları bile olmak, inan ki çok büyük bir ıstırap.


Bu ıstırabın tedavisi, bu tür insanların akıllarını almak. Alalım ki kendimizi onlardan, evrilmeden akıllarında daha kolay silinelim


Hemde, cezalandırarak. Öyle ki boyunlarına ‘’ Evrensel Ritmi Tehlikelidir ‘’ diye, kilitli yazı levhası takıp, dünya yaşamında ölünceye dek, insanlarla ortak özelliği bulunmayan, insan olamayan mahluk , diye değersizleştirip, teşhir edelim. Neticesiyle, vicdanlarımızda hazza, mutluluğa, memnuniyete tüm arzu ve isteklerimizle koşmuş olmanın birlikteliğine yüreğimizle kavuşalım.


Sonuç; "FAZİLET ve ERDEM" başlığında kendimizi hep ama hep doğrulayalım. Dürüstler, el ele hep birlikte olalım... İnanalım!..


Sözlerim kişisel odağa değil, düşüncelerimin derin manasında toplumun o kirli genelinedir.

Berfend BER



TURİZM & TOURISM Twitter https://lnkd.in/dxZDURK

T&T FACEBOOK Fun Page https://lnkd.in/dimU_a3

Follow @berfendber