.

Navigation Menu

Berfend BER : Gençlerin Engeli Yüksek Egolu Yöneticiler.


" Eleştirirken sivri laflar söyler. Bu bir psikolojik baskı ve itibarsızlaştırmadır. – Ben de aynı acıyı çekiyorum – Bunlarda kurban psikolojisi yatar. – Duygusal zekasını geliştirme fırsatını bloke etmiş insanlardır. – Kulisinde en çok makara geçilen adamdır. Yani, dalga geçilmesi, trollenmesi en keyifli insandır bence. – Dünya’nın merkezi o’dur – Tek dekoru, tek oyuncusu, tek seyircisi kendisi olan tiyatrocudur. – Eşçinsel görülme olasılığı en yüksek kişilerdir. – Sanırım, egosu yüksek bir insana tabi olarak onu gözlemlemek kadar yaşamda can sıkıcı, gereksiz hiçbir şey bir şey yoktur herhalde. İşsiz kalmamak için katlanıyorum. Gerçi doğru düzgün iş de yaptığım yok ya! Kovarlarsa kovsunlar. Bu manyaktan kurtulurum hiç olmazsa – Adam özgüven=ego sanıyor. Ha! Ha! – Ne kadar sıradan ve boş olabileceğinin çoğu zaman farkına varmayan insandır. – Kim varsa herkesi domine etmek ister. – Bir çok yönden eksiktir. tırt kişiliktir, sevilmez, s-e-v-i-l-m-e-m-e-l-i-d-i-r. " ( Gençlerin Beyanından WEB Alıntılarıdır )
Yüksek Egodan Nasıl Kurtulurum? 

Mesleğiniz, yaşam pozisyonunuz ne olursa olsun, faaliyetinde bulunduğunuz işinizde insana dokunuyorsanız, ilk önce bilimsel tanısıyla bir insan olmak için iletişim ve dayanışma meziyetleri taşımanız gerekir. 

Sonrasında başarılı olabilmek; önce kendi benliğinizi tanımanız, anlamanız ve kendi kendinizi yönetebilmenizle başlar.

Hangi egolarınızı baskın kullandığınızı deneyimleyebilmek, denetleyebilmek zor olan kişisel değişim ve kişisel gelişiminiz ile ancak mümkündür. 

Alışkanlığınızda, çevrenizdeki insanlara bakışınız, iletişiminiz, kaygı dolu, korku ve endişeyle değil, kişisel davranış sorunlarınızın bilinciyle İhtiyaç, istek ve düşüncelerinizi karşınızdakine incitmeden, tehdit ederek çatışmadan, iletme davranış çözüm yollarını belirleyerek benimsemelisiniz.

" Yalnız taş, duvar olmaz " misali, tek başınasın bireysel bunu başarman , üzgünüm çok zor!. Benden sana fayda yok. Sinirlerimi bozuyorsun! Her an ümüğüne çökebilirim. Git! İnsanlık alanım değilsin… Yeter!.. Sana son sözüm; 

Sen toplum ruh sağlığını bozan bulaşıcı mikrop taşıyan bir hasta olarak kendini kabul etmelisin. Gerçeğin bu! Kurtuluşunun, uzman hekim denetiminde öncesinde karantinaya alınarak, sonrasında psikolojik tedaviyle mümkün olacağını, artık… bilerek görmelisin. Git başımdan!.. Defol!

Berfend BER

İNSAN KAYNAKLARI

Follow @berfendber